Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
En bit gott bröd till maten är alltid uppskattat, helst nybakat. De bake-off-bröd som man hittar i de flesta butiker är visserligen ofta bra, men de här snabba naanbröden är så enkla och snabba att göra att du knappt hinner gå fram och tillbaka till affären på samma tid
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Här kommer Anettes recept på naanbröden hon bjöd på till den indiska middagen. Naanbröd1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram3 dl vatten, fingervarmt8 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olja2 tsk honung eller socker1 äggAtt garnera det nybakta naanbrödet med
Naanbröd - det perfekta tillbehöret till indiskinspirerad mat. Gräddas snabbt och enkelt i stekpannan. Rör ihop 2 tsk torrjäst/25 g färsk jäst, 1,5 dl fingervarmt vatten och 2 tsk strösocker
Naan som betyder "bröd" på persiska är väldigt gott att ha till tex grytor eller annan stark mat. Just detta receptet är väldigt enkelt och tar heller inte särskilt lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.