Avokado och räksoppa
Stinats Mat
Stinats Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fantastiskt krämig soppa som serveras antingen kall som liten förrätt, eller varm som mättande huvudrätt.
  • 4 Portioner.
  • 4 avokado (5-6 om det är väldigt små)
  • 2 dl kesella lätt
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 charlottenlökar 1/2 citron 8 Gröna sparrisar
  • 0,5 dl skalade räkor, eller räkor i lag som nödlösning.
  •  
  • Såhär gör du
  • Koka upp buljongen, hacka i charlottenlök och lägg i sparrisarna.
  • Kärna ur avokadon och lägg dem i en mixer (som rymmer minst 1,5 liter) tillsammans med kesellan och pressad citronsaft av 1/2 citron Ta upp Sparrisen från buljongen och lägg dem åt sidan.
  • Häll i ca hälften av buljongen och kör igång mixern, när det är mixat till en slät smet häller man försiktigt i mer buljong tills man antingen inte får plats med mer eller fått i allt. Smaka av med salt.
  • Vill du ha soppan kall, låt buljongen svalna innan du mixar ihop ingredienserna.
  • Hacka upp sparrisen i bitar och servera med räkor och ett gott bröd till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.