Enkel vegetarisk paj. Recept. Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
Recept Mandel och citronbotten med färska bär och italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något med färska bär och italiensk maräng
Nu åt vi ju inte just denna till frukost, nej det blev faktiskt inte en endaste liten smula över till dagen efter eftersom vi lyckades med konststycket att dela pajen på fyra personer även om receptet är beräknat till nästan dubbelt så många
Nedan recept härstammar från pärmen som jag fått låna av min goa vän Annelie - tyckte att pajdegen blev skitbra så den kommer jag att använda flera gånger
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min. Receptet gäller för 4 port 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning
Lägg bären i ett durkslag så att. Blanda bären med övriga ingredienser. 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min Lägg bären i ett durkslag så att
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal
Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. 150 g körsbärstomater, gärna olika färger. Receptet gäller för 4 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 2 msk Arla® mjölk Fyllning. 250 g tinad fryst bladspenat 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 150 g körsbärstomater, gärna olika färger 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl hackad färsk dill 1 msk vitvinsvinäger 2 krm svartpeppar ½ tsk salt 1 dl Arla® mjölk 3 ägg rivet skal och saft av ½ citroner 1 dl riven Arla Präst®
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.