Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Valet föll på grekiska bönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. I boken tillagas bönorna i ugnen men eftersom det var varmt ute så ville jag inte ha på ugnen utan jag gjorde min egen snabbvariant i stekpannan istället
Jag brukar oftast göra bönbiffar på mörka bönor, men denna gång använde jag vita bönor istället. Lägg bönorna i en matberedare (med knivarna monterade)
4 dl kokta stora vita bönor. 3, Mixa bönor, rapsolja, vitlök, spiskummin, citronsaft och salt till en slät massa med mixerstav. 4 dl kokta stora vita bönor
600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 10,5 krm vitpepparRensa bönorna. Koka under tiden bönorna i 4 minuter
Relaterat Bönor i kokosmjölk. 1 pkt svarta bönor. 1 pkt kidneybönor. 1 pkt svarta bönor. 1 pkt kidneybönor. Rotade i skåp och lådor till kvällens middag och hittade lite av varje
Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Det är det jag har sett när jag har tittat runt, massor av duktiga bloggare som alla bakat supersnygga bullar av olika varianter
Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav. Bönbiffar. Skölj de svarta bönorna och mosa dom försiktigt med en sked
Skölj bönorna och mixa dem grovt. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar. 200 g kidneybönor
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
(Häll av konserverade bönor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används). Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika och fetaost
Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Asiatiska bönbiffar. Lägg bönor, sojabönor, vitlöksklyfta (skalad), ingefära, chilipeppar, myntablad och bakpulver i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.