Hej. Idag har varit en härlig ledig dag med massor med barn hemma. Denna maträtt är en favorit hos mig. Denna gång så förkokade jag torsken på låg temperatur
Torsk med bacon, potatis & blomkål4 port600 g torsk1 paket baconValfri mängd potatis, gärna färskpotatis1 stort blomkålshuvudSmör2 dl gräddeSalt & pepparDela blomkålsbuketten i bitar och koka tills den är mjuk
En fiskhandlarannons lyckades plantera en tanke om torsk i rött vin i min skalle. Det stod något om rökt sidfläsk och svamp men man var tvungen att gå in på deras hemsida för att få hela receptet
Det här var en riktigt lyckad torsk och det är inte så besvärligt som det låter att göra den. Just den friterade löken var pricken över i så hoppa inte över den
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Krydda med salt & peppar från kvarn. (tillagningstid ca 30min)4st Torskfiléer, ca 125gst, rensade4st Potatisar av större modell, fast sort2msk Olivolja2dl Tomatsås med chili & vitlök (ja det finns att köpa bra tomatsåser färdiga en tordagkväll. )1dl Vitt vin1/2st Citron, saften av1st Tomat skuren i grövre bitar10st Oliver med kärnorDill2st Havskräftor4msk Citronmajo (Majo+citronsaft+dill+havssalt+Tabasco)Salt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.