Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Krydda med salt, kycklingkrydda och paprikapulver och linda sedan in varje kyckling i bacon
Tid ca 30 min / Ugn 225 gr / 2 persIngredienser. 2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART
Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn 225 graderIngredienser. 2 kycklingfiléer1 pkt fetaost3 msk pesto1 pkt bacon (ca 8 skivor)1 pkt krossade tomater (500 gr)3 msk tomatpuré2 små charlottenlökar2 vitlöksklyftorsalt o peppar2 tandpetare för att fästa ihop baconetTomatsåsFinhacka charlottenlöken och vitlöken
Baconinlindad Fylld kycklingfile. Slänger in ett gott middagstips som vi åt i kväll till middag. Vi köpte 800 g kycklingfilé, vitlöks Cantadou ca 150 g och 2 paket bacon
Har precis tittat färdigt på veckans melodifestival, ingen jättehöjdare kanske. Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Jag säger som Gert Fylking. ÄNTLIGEN. Äntligen har jag premiärlagat mat i vårt nya kök. -) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Perfekt rätt som man kan förbereda om man ska äta tillsammans med vänner. Bara att göra iordning och ställa i kylen tills det är dags att baka av den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.