Baconlindad fläskfilé med potatis- & morotspuré
Milda.se
Milda.se

Baconlindad fläskfilé med potatis- & morotspuré

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 120 g bacon
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 500 g potatis
  • 300 g morötter
  • 1 Knorr Fond ”Du Chef” Vegetable
  • 1½ dl Milda 15%
  • 2½ dl Milda Mat15%
  • 1½ dl vatten
  • 1½ msk Knorr flytande Kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 msk Maizena Brun snabb redning
  • 1 broccoli
  • ½ blomkål

Beskrivning

    Filé: Värm ugnen till 140 °C.

    Salta och peppra fläskfilén, linda med baconet. Stek filén i Milda flytande margarin snabbt så baconet får lite färg.

    Efterstek filén i ugnen tills innertemperaturen är 65 °C. Låt filén vila ca.10 minuter innan den skärs upp.

    Mos: Skala och tärna potatisen och morötterna. Koka dem mjuka i vatten och grönsaksfonden.

    Mosa de kokade rotfrukterna och tillsätt Milda 15% tills en bra konsistens uppnås.

    Smaka av med salt och peppar.

    Sås: Blanda Milda 15%, vatten, kalvfonden och sojan i en kastrull och låt koka i några minuter.

    Tillsätt grönpeppar och smaka av med svartpeppar.

    Avred såsen med maizena.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.