Serverade bara med en enkel gräddås, kokta haricotesvertes och lite färskpotatis. När allt är klart så kokar du haricotes verten i saltat vatten någon minut tills de blir mjukt knapriga
Inköpet resulterade bland annat i att vi förra helgen åt en god middag - lite som plankstek, men samtidigt absolut inte (den innehåller inte ens planka)
Tina haricotvertes. Vänd runt haricotvertes , lök , persilja och sallad i dressingen. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricotsvertes
Kapris och rödbetor är en oslagbar kombination, lite goda färska haricotesvertes till istället för potatis gör att det hela känns riktigt fräscht och lite lyxigt, glöm inte citronen till
Ett sätt att göra en väldigt enkel maträtt med den kombinationen som grund och som dessutom går snabbt att laga och innehåller mycket protein med lite kalorier är kycklingfilé serverad tillsammans baconlindadeharicot verts
Ingredienser till 4-6personer. 1,2-1,5kg Kalvstek, nätad4msk SmörSalt & svartpeppar från kvarnCalvadosgräddsås. 2st Päron, urkärnade och skuren i mindre bitar1st Röd lök, grovhackad200g Haricotesvertes0,5msk Hackad bladpersiljaHavssalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 1,2-1,5kg Kalvstek
Tillsätt haricotesvertes och stek dem mjuka, häll på balsamicovinägern och olivoljan, koka upp. 250g Färsk norsk fjordlax á 125g/st1 st förpackning färska Haricotesvertes, ca 200g10st Plommontomater1st Röd lök, finhackat25g Vitlökssmör (från förra receptet, lite har du säkert kvar i kylen. 3dl Grekisk yoghurt4-5 msk Tomatpest (färdigköpt idag. 4-5 msk Tomat
Jag rensade haricot vert och kokade några minuter. Idag blev det finlunch med familjen. Jag började med den rostade vitlöken, skar av toppen och lade på lite utav gårdagens kryddsmör
Forma köttfärsen till kött bullar och stek dem i rapsolja tills de är genomstektaFräs andra halvan av löken i rapsolja tills det blir mjuk, tillsätt salt och peppar, ½ tsk gurkmeja blanda i Haricots verts och tomatpure
Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är
Gårkvällens middag blev en inlindad fläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Receptet har vi haft länge, gjort några gånger och sen har det fallit i glömska
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.