Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya medlite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
(Här hade jag alltså tjongat i literågsur också). Lägg med skarven uppåt på mjölad bakduk och dra upp tyget mellan baguetterna så håller de formen och jäser uppåt istället för åt sidorna
Denna dulce de leche-glass, medlite salt för att balansera sötman, är otroligt krämig och god och en ny favorit hos mig som jag kommer att återkomma till många gånger
och kör runt så det få blanda sig meddegen. Forma degen till vridna baguetter. Bröd måste man ju också ha till buffén och här kommer brödet som jag bakade till midsommar
I morse tog vi det bara lugnt, Elsa tittadelite på barnkanalen och Astrid låg och sov i min famn(så mysigt=), sen tog vi en härlig promenad och efter det tog vi tag i pepparkaksbaket med fokus på att få till ett pepparkakshus
Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. När jag har bakat det här brödet på vardagar har jag ställt in lådan meddegen i kylskåpet efter den första timmens jäsning, sedan har jag åkt till jobbet
Smörj en ny bunke med olivolja och häll över degen i den, täck med bakduk. resultatet blev ett gott och mycket segt bröd men kanske inte så luftigt, även om det jäste upp bra som syns på bilden ovan
Lägg brödenmed skarven neråt. Mjöla två jäskorgar & strö lite solrosfrön i botten på dem. Ännu mer smak blir det om du rostar dem innan det tillsätts i degen
Det blev riktigt gott tycker jag och till frukost åt han en lite bit smörgås (visserligen dränkt i kaviar) vilket måste räknas som klart godkänt när det gäller min son
Och nog är detlite mysigt att vakna till med en klibbig liten hand som håller min arm medan Pippi, Emil, Pingu eller någon annan "favorit" håller oss sällskap i väntan på att flickorna ska vakna
Om du vill att brödet ska få en fin lite knaprig skorpa kan du ställa in en form med is i ugnen. När degen har jäst klart (till dubbel storlek)så vänder du upp den på ett rejält mjölat bord och strör på rejält med mjöl
Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt kardemumma och rör ner smöret lite i taget
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.