Foto ur boken BakaGlutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKAGLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Bakaglutenfritt till jul. Baka till jul. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i). Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl. baka till julglutenfri mjuk pepparkakaglutenfritt 1 d. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
Fortsätter på temat laga till många, dessutom är den här mandelkakan glutenfri. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Yatsuhashi är trationella kakor i Kyoto och det finns två typer, ångkokta och bakad. Här är bakad Yatsuhashi, det är liksom pepparkakor men det är gjord av rismjöl, kanel, socker, rapsolja och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.