Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Bönor, kikärter och linser är några av grundpelarna i vegetarisk kost
Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag bakar muffins, och som jag sedan hivar i vad jag råkar ha i kylen eller skafferiet för tillfället
Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
-). Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Kassler- och rislåda. Häll creme fraiche-blandningen över. Lägg på lök och kassler och rör om. Rör ihop creme fraiche, mjölk, majonnäs och chilisås i en bunke
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Rosta fänkålsfröna försiktigt i en torr stekpanna, och häl dem i en skål i väntan på att soppan ska garneras
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.