Lägg strimlad kassler (skinka) på och täck med resten av brödet. 11 lök medelstor. 1Formfranska Kassler eller skinka 500 g cheddarost 6 ägg 4 dl mellangrädde 1 msk farinsocker 1 lök medelstor ½ tsk paprikapulver ½ tsk torrsenap (eller vanlig) ½ tsk worcestershire sauce ½ tsk sellerisalt 1 tsk salt 5 dl krossad cornflakes 1 ½ dl smält smörSmörj en långpanna och täck den med skivad formfranska och hälften av den rivna osten
Tillsätt nästan hela påsen med rågsikt och brödkryddan och rör till en smidig deg. Grädda limporna i ugnen i ca 35 minuter och pensla dom med sockervatten när dom är klara
Men det bakverk jag ändå kopplar mest med farmor är hallongömmor. Gör en ordentlig fördjupning med tummen i varje kaka och klicka i en syltklick (inte fylla upp hålet för då bubblar det över)
Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar (fritt val) som ger rätten härligt stark smak
Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris eller pasta och en god sallad förstås. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Späd med vattnet och koka 5 minuter till
Dela degen i två delar och tryck ut på en plåt mellan bakplåtspapper med en kruskavel. Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags
*****************************************************************2 ägg vispas upp lätt med en gaffel. 4,5 dl farinsocker+0,75 dl strösocker+1 tsk vaniljsocker blandas i och vispas med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.