När barnen fyller år har de önskemål om en särskild kaka - regnbågskaka. Regnbågskaka4 st ägg 4 dl socker 4 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 125 g margarin 0,75 dl mjölk 0,75 dl vatten 2 msk kakao 1 msk vaniljsocker matfett och ströbröd, till formarna 250 g smör, rumstempererat 2,5 dl florsocker 2 msk vaniljsocker röd och grön karamellfärg Ugnstemperatur. Smörj och bröa två avlånga 1-liters formar
0,5-1 msk potatismjöl. 0,5-1 msk potatismjöl. Kommer ni ihåg känslan när man hade kommit hem från dagis/fritis och mamma ibland serverade en god jordgubbskräm/drottningkräm som mellanmål
Ca 25-30 bitar beroende på den storlek du väljer att skära i. 2-3 dl kokos. Häll lösningen över sockerblandningen o vispa sedan kraftigt i ca 25-30 min. Täck över formen med folie o låt stå i kylen ca 2-3 timmar. Ca 25-30 bitar
Att jag kom på den berodde helt på att dottern ville ha kardemumma-bullar istället för kanelditon när jag senast bakade, men Lilleman gillar inte kardemumma alls
Hemma hos mormor Agnes var inkokta päron en populär bjuderätt som hennes barnbarn åt med glädje, i alla fall så gjorde Håkan det- precis som han gjorde denna gången
Detta är verkligen ingen svår matlagning alls, steka korv - göra potatismos - vispa grädde, lättlagat absolut, men halleda så gott vi tyckte att det blev
Jag älskade verkligen mina barndoms somrar i morföräldrarnas stuga, och det är helt klart ett av mina både starkaste, och mest älskade, barndomsminnen idag
Min mamma berättar om sina barndomsminnen om att flyga drake (patang) just denna dag som var tradition och äta goda söta sesamkakor, så kallade chikki/sesame brattle/tal sankri
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. 3-4 rabarberstjälkar, beroende på tjocklek. Gilla och följ mej gärna via Bloglovin 3-4 rabarberstjälkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.