Här kommer receptet på lördagens smarriga efterrätt med bland annat hjortron. I dag blev det en vab-dag hemma i soffan med Ida (inte vad jag hade planerat)
Hjortronmedvaniljbavaroise och basilikagelé – hör hur det låter. Vaniljbavaroise. Garnera med något enstaka välbehållet hjortron, kanske en litet basilika blad
Söta med sockret och smaka av, det ska inte vara surt men gärna lite syrligt. För vi har plockat massor av både smultron och hjortron så det första jag gjorde nu när jag kom hem var att testa dem i två olika muffinssorter
Här kommer ett litet tips på en variant till den så supergoda Strawberry Daiquiri men medhjortron. Mixa bären med en stavmixer – sila så alla frön silas bort
Här är en gratinerad variant med chèvreost och hjortronsylt vilket är en farligt god kombo. Krustader (varma eller kalla) med fyllning är ett lättgjort tilltugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.