Såsen bestämdes så sent som i skolan i dag, då eleverna fick göra bearnaisesås på hemkunskapen. En superfin och mör bit kött som jag valde att lägga i vitlöks- och honungsmarinad
Bloggen har aldrig haft ett bearnaisesås-recept men det blir det ändring på nu. Passade på att fota lite växthus-utsikt när jag ändå höll på med sås-fotandet
E-postadress. Det är dock inte så svårt som det verkar och när du väl lagat din första egen bearnaise vill du aldrig köpa en blek kopia i mataffären igen
Såsen bestämdes så sent som i skolan i dag, då eleverna fick göra bearnaisesås på hemkunskapen. En superfin och mör bit kött som jag valde att lägga i vitlöks- och honungsmarinad
Falsk bearnaisesås. I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte. Igår var det min födelsedag så efter jobbet monterade jag ihop ett bord och stolar och sedan kom mina föräldrar över på lite smörgåstårta
Gudagott och kanske ett tips till lill-lördags kvällsmiddag. Bland de enklaste och godaste man kan göra är att slänga ner ett gäng rotfrukter i en form, ringla över olivolja och pressa över vitlök
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan ochTV-kväll
Bearnaisesåsen. Börja med såsen så den kan stå och dra sig. Bearnaisesåsen. Finhacka schalottenlöken och lägg i liten kastrull tillsammans med rödvinsvinägern och vattnet
Skiva köttet och servera med bönsallad ochbearnaisesås. Bearnaisesås. Dela tomaterna på längden och blanda dem med pressad vitlök, timjan, olja, salt och peppar
Gör bearnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Skiva falukorven i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form, pudra över lite kajennpeppar på varje skiva
Skiva köttet och servera med bönsallad ochbearnaisesås. Bearnaisesås. Dela tomaterna på längden och blanda dem med pressad vitlök, timjan, olja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.