Mina ”utflykter” till Frankrike och Belgien nyligen är ett exempel på detta. Det har talats om söndagsstek en tid nu, men jag har velat vänta tills det rätta höstvädret infinner sig
Nu är det snart dax för Sverige- Belgien. En god ostpaj är aldrig fel till midsommar. Istället för västerbottenpaj gjorde jag en ostpaj med lagrad prästost
Att smaksätta grytor med öl har med stor sannolikhet sitt ursprung i Belgien. Sjömansbiff med saltgurkaDenna rätt är en klassiker till sjöss just för att alla ingredienser tillagas i samma gryta
Båda är lika vanliga men eftersom min jäst var slut i kylskåpet bestämde jag mig för ett recept med bakpulver som jag hittade här och som ska komma från just Belgien
På 1830-talet började den odlas i Belgien. Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Varför den inte heter witbier, som i Belgien, utan weissbier, som i Tyskland, är ett litet mysterium men hustrun och jag ville inte krångla så vi drack och höll käft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.