Kristihimmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades medsin farsa, nja ingetvi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat medklassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Häll lökskyn över biffarna. Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar
½ dl grovhackad färsk timjan. 500 g ryggbiff av nötkött. 4 rödlökar. 800 g potatis t ex mandelpotatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis. 800 g potatis t ex mandelpotatis 1 msk Arla® Svenskt Smör eller rapsolja 1 tsk salt ½ dl grovhackad färsk timjan
Idagblir det därför en Svensk klassiker, BiffmedLök. Smaken blir så mycket bättre om Du köper kött med rejält med fett insprängt, de fettfriabiffarna är ofta sega
Biffmedlök är ju gott. Jag använde intevitlök men släng med några klyftor om du gillar det. Men det här är också gott, och köttet blir så mört och gott när det får bräsera (koka långsamt och länge i vätska) i öl och en massa lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.