Biff med lök
Milda.se
Milda.se

Biff med lök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar ca 2 cm tjocka (125 g)
  • 4 medelstora rödlökar
  • 4 msk Milda flytande margarin
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • malen
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk konc flytande Knorr buljong

Beskrivning

    Låt biffarna ligga framme i rumstemperatur, helst 30 min före stekning.

    Skala och skiva löken. Lägg 2 msk matfett i kall stekpanna och ställ in plattan på medelvärme. När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i löken och stek på svag värme så att den blir mjuk, men inte tar färg.

    Använder man sig av Milda Culinesse är den idealiska stektemperaturen uppnådd när bubblorna försvinner. Tillsätt 2 msk vatten och efterstek under lock ca 5 minuter.

    Torka av biffarna med hushållspapper före stekning. Lägg 2 msk matfett i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Ju tjockare köttskiva desto lägre temperatur.

    När matfettet tystnat och blivit brynt – lägg i biffarna och krydda med salt och svartpeppar. Använder man sig av Milda Culinesse är den idealiska stektemperaturen uppnådd när bubblorna försvinner. Stek biffarna 3-3½ minut/sida. När köttsaften sipprar fram på ovansidan är det dags att vända biffen och steka den färdigt på andra sidan.

    Lägg över biffarna på ett uppvärmt fat och täck över med aluminumfolie så att de håller sig varma.

    Häll av stekfettet från stekpannan och koka ur med 1 dl vatten. Sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt konc buljong och resterande vatten, låt skyn koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Lägg löken över biffarna och häll slutligen den goda skyn över. Servera biffarna med kokt potatis eller klyftpotatis och tomat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.