Lillelördag och man kan äta lite extra gott. Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan
Tre veckor sedan senaste riktiga uppdateringen på bloggen. Har aldrig tidigare hänt. I vägen har legat hemska dagar av influensa, för mycket jobb, stress över att inte hinna med påsköppningen av Blå Huset och en total brist på aptit
Igår gjorde jag en underbart god nässelsoppa. Här kommer receptet som räcker till ca 3 personer. 1 liter nässlor packat1 mild liten gul lök1 vitlöksklyfta4 dl god koncentrerad god buljong1 skvätt gräddenågra matskedar creme fraichecajennpepparsvartpepparsaltSkölj nässlorna noga,rensa bort alla grova stjälkar och förväll dem i rikligt med vatten ca 5 minuter
Var hälsade, alla foodies. Hur har ni det så här när sommaren 2015 drar sina sista suckar. Är semestern månne avklarad och har vardagslivet gjort sig påmint
Fredag, denna underbara dag, vill jag ha något relativt lättlagat men ändå lite speciellt. Fisk är ofta av denna katergori och röding hör till mina favoritfiskar
Jo, jag vet att det egentligen skall vara sjötunga med rödtungan är så god att den duger bra. I en riktig Walewska skall det också vara hummer och tryffel men i denna budgetvariant är det ersatt med champonjoner och kräftstjärtar
Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Tar man den tid man tror det tar och halverar den så brukar det bli ganska bra
Nyårsafton är väl för de flesta förknippad med god mat och dryck och så även hos oss. En ganska traditionell meny blev det och inleddes med en hummersoppa inspirerad av ett recept av Mannerström
Denna jättegoda rätt lagade maken igår och den får betyg 5. Ingredienser 4 portioner500 g fläskfilé5-6 soltorkade tomater1/2 kruka basilika50 g färsk parmesansalt och peppar1 pressad vitlöksklyfta4 skivor parmaskina smör/olivoljaBalsamsås2 dl grädde2 msk balsamvinäger1 msk kycklingfond2 pressade vitlöksklyftorsalt och pepparGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.