Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter
Vi fortsätter på temat favoritsmaker – äpple, jordärtskocka, timjan och must. Gott och snabbt. (Okej, jordärtskockor är inte världens snabbaste att skala men om man bortser från det, görsnabbt)
Idag har jag känt mig Dexterdeppig hela dagen. Vi såg på det sista avsnittet av säsong fyra igår och för er som inte har sett det ska jag inte avslöja mer än att något väldigt sorgligt inträffar
Slumpmässiga ingredienser i kylskåpet resulterar i en blomkålsoppa med nedmixad persilja. Efter intensiv roadtrip i sydvästra USA är det skönt med några dagars relax i sommarstugan vid Vänern
1 liten gul lök1 klyfta vitlök1/2 blomkålshuvud medium1 liten potatis6 dl vatten1/2 burk creme fraische1 grönsaksbuljong50 gram blåmögelost1 dl vitt vin alt 1 msk vitvinsvinägerFräs hackad lök i oilja, tillsätt blomkål och hackad potatis, koka upp med vatten och buljong tills det är mjukt
Mycket gott. 2 pers. koka 4 potatisar och 400g blomkpl i saltat vatten i 20min. häll ut vattnet och tillsätt 2,5 dl mjölk och 1 dl grädde, 3 msk naturell Cream chees , 1/2 grönsaksbuljong ,salt o peppar
Blomkålsoppa med smörstekta kantareller och knaperstekt bacon -mums. Servera blomkålsoppan med Bacon, kantareller och en rejäl klick creamfraichJag använde mig av ett stort blomkålshuvud och vi var 7 st som åt
Det gör att denna blomkålsoppa är både helt vegetarisk samt glutenfri. Jag gillar blomkål verkligen. Denna underbara blomkålssoppa är omöjligt att inte älska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.