Mixa med stavmixer tills det blir mos. Smaka av om du vill ha mer salt eller pepparrot. Jag serverade moset till rimmat kalkonbröst, som fått ligga över natten i kylen kryddat med salt och paprikapulver
Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
Om du ska ha falukorv till så se till och ta en falukorv med stor kötthalt i. Koka cirka 10-15 minuter eller tills du kan mosa sönder blomkålen enkelt med en gaffel
Pepparrotsköttmed buljongkokta grönsaker. Lägg i gryta, fyll upp med vatten och ha i buljongen. ”Rädisan är värd sin vikt i bly, rättikan i silver men pepparroten i guld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.