Blomstrande cupcakes
Milda.se
Milda.se

Blomstrande cupcakes

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g Milda- mat och bakmargarin
  • rumstempurerat
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 5-6 droppar röd karamellfärg
  • 375 g Milda mat- och bakmargarin
  • 5 dl florsocker
  • mjölk till att mjuka upp glasyren med
  • karamellfärg efter egen smak

Beskrivning

    Mixa margarin och socker poröst.Knäck i ett ägg i taget undertiden du vispar. Tillsätt vaniljsocker och rör om.

    Skikta i de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt mjölken försiktigt under omrörning. Avsluta med karamellfärgen.

    Smörj cupcakeformar med margarin och fyll dem med kaksmet.

    Grädda kakorna i mitten av ugnen på 180 grader i 40-45 min. Känn efter med en provsticka, är stickan torr är kakorna klara.

    Ta ut kakorna från ugnen och låt svalna på galler.

    Glasyr: Vispa margarin och florsocker poröst. Tillsätt mjölk för att få önskad konsistens.

    Dela muffinsen med en kniv, där toppen går ihop med basen av muffinsen. Bre sedan lite glasyr på muffinsbasen och lägg på muffinslocket igen, innan du fortsätter att täcka muffinsen med vit glasyr.

    Dela upp resterande mängd glasyr i 3 skålar och färga glasyren med önskad karamellfärg. Häll sedan upp glasyren i 3 spritspåsar med ett stjärntyll och spritsa ut glasyren på muffinsen i ett blommigt mönser.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.