Blåbär- och äppelsmulpaj med honung
Milda.se
Milda.se

Blåbär- och äppelsmulpaj med honung

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 25 dl socker
  • 125 g Milda mat- och bakmargarin
  • 25 dl Milda flytande margarin
  • 500 g äpplen (ca 3 stycken)
  • 125 g blåbär
  • färska eller frysta t.ex. Finnerödja Bär hem
  • 3 msk flytande honung
  • Milda Vaniljvisp
  • till servering

Beskrivning

    Fyllning: Sätt ugnen på 200°C. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och dela i små bitar. Blanda dem direkt i pajformen (26 cm) med blåbär och honung.

    Smuldeg: Blanda mjöl, salt, socker och margarin till en smulig deg. Fördela smulorna över blåbärs och äppelblandningen.

    Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.

    Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Vispa upp dem var för sig och vänd sedan ihop dem lite slarvigt.

    Tips 1: Byt ut honungen mot samma mängd socker om du inte har någon honung hemma.

    Tiips 2: Det går utmärkt att byta hälften av vetemjölet mot havregryn eller kokos, det både förhöjer smaken och gör pajen frasigare.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.