Jag använder ofta en lergryta som jag ställer ini ugnen, det får samma effekt. När jag var liten brukade min mamma brässera kycklingeni en gjutjärnsgryta
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen. Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.