Boeuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta
I producentens mage
I producentens mage
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Ca 1 kg högrev av god kvalitet
  • Rapsolja
  • Smör
  • 2 medelstora gula lökar, skivade
  • 2 medelstora morötter, slantade
  • 3 vitlöksklyftor, mortlade
  • 2 msk mjöl
  • 4-5 dl rött vin (förslagsvis det ekologiska Côte de Rhône-vinet Mas Louise, 89 kr)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 oxbuljongtärning
  • 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 16 små steklökar
  • 60-100 g sidfläsk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.