Spaghettiallaputtanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Sänk värmen och låt puttra i 6-8 minuter. Spaghettiallaputtanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
Resultatet blev en helt godkänd pastarätt, även för en inbiten oliv- och kaprisogillare. Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghettiallaputtanesca
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. Spaghettin var även tjockare än den jag brukar köpa och den är såklart gjord på durumvete
Den TV-kock som står sig bäst är utan tvekan Jamie Oliver. Spagetti allaputtanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti allaputtanesca 30 minute m. 4-6 pers
spaghetti. Koka spaghettin al denté. Vänd i burktomaterna och låt såsen koka i ca 20-30 min, till såsen har tjocknat. Vänd i oliver, kapris, cocktailtomater, smaka av med salt och peppar och låt såsen koka i 10-15 min till. Innan du silar av den färdigkokta spaghettin tar du ca 1 dl av pastans kokvatten och sparar det
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallarspaghettialla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.