Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen med pastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Bullarna tar ca 20 min att göra och blev faktiskt väldigt goda. Grädda i ugnen i 10-15 min. Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min
Felicia blev jätteledsen när hon fick sprutorna och det hördes att hon hade ont och var ledsen på riktigt, har inte hört henne låta så förut =( Hon blev glad sen när hon fick äta lite men var rätt trött hela förmiddagen och sov mycket
Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Mina eftersökningar av recept med bovetehar verkligen gett resultat. De kommer här ifrån men jag har ändrat lite på receptet då jag inte tyckte det skulle passa med curry till soltorkadtomat
Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.