Butternutpumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
) och mycket riktigt, hittade en soppa medbutternut som bas och med asiatiska toner. Släng i pumpabitarna, lite havssalt och några drag med pepparkvarnen
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
den är rik på antioxidanter, Vitamin A (som är bra för ögonen), Vitamin C, väldigt mycket fibrer vilket gör att kroppen gör sig av med onödiga slaggprodukter och tarmsystemet kommer igång
Krydda med alla kryddor och rör runt ordentligt så att alla sidor på pumpan är täckt med olja. Jag älskar att krydda mina maträtter med kryddor från världens alla hörn, det här receptet kom jag på med lite inspiration från Mellanöstern men som samtidigt har en modern twist
Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Stekt Kycklingfilé. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Stekt ris med kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.