Brödkaka
Mat med Lisa och Kaj
Mat med Lisa och Kaj
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 275 Grader – Gräddning: 12-15 min – Total tid: 2 –
  • 25 g Jäst
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 0,5 liter mjölk
  • 500 g Kvarg
  • 10 dl Grahamsmjöl
  • 12 dl Vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3 tsk salt, ca. 15 gram Börja med att lösa upp jästen i vattnet, rör sedan i 2 dl vetemjöl. Låt jäsa minst 30 min eller tills blandning är skummig. Rör ihop jästblandningen med mjölk och kvarg i degblandaren. Tillsätt mjölet och kör på medelhög hastighet i 12 min, tillsätt bitvis smöret och till sist saltet, kör ytterligare 5 min Lägg över degen i en inoljad bunke och låt jäsa 40 min, dela sedan upp degen i 8 lika stora bitar. Täck över med duk och låt jäsa ytterligare 15 min Med kavel forma runda kakor ca 2 cm tjocka lägg på bakplåt och jäs 15 min Nagga kakorna med en gaffel och dela i fyra bitar med degskrapan. Grädda 2 st åt gången, de övriga får jäsa vidare.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.