Ungarna märkte ingen skillnad utan åt med god aptit. Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
Dagens middag blev en broccolipaj med fetaost och sallad till. Broccolipaj med fetaost. Supergott och ibland är det väldigt gott att äta vegetariskt, är dålig på att göra det men försöker att göra det lite då och då
Idag har vi förberett morgon dagens middag genom att använda pajdegs rester i från frysen. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Receptet på pajdegen har jag hittat på arla. Matpaj är en rar fågel i vårt hushåll. Överdoser av massproducerad paj under studietiden har liksom förtagit matpajens charm
Finfördela smöret i mjölet, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter
Det här var ett av de första recept som jag lärde mig utantill och som jag använder mest till vardags, både när jag gör matpajer och söta pajer med frukt eller bär (då med socker istället för salt – se receptet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.