Sätt ugnen på 175 grader Blanda vetemjöl, kakao och salt i en bunke
Smält smöret och tillsätt chokladen, smält samman och tillsätt sedan råsockret under omrörning tills det mesta av sockret löst sig.
Tillsätt ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret och vispa samman med elvisp
Rör försiktigt ner vetemjölsblandningen
Grädda i en liten ugnsplåt med bakplåtspapper i botten i 10 minuter Drygt 2 dl blandade nötter (gärna både saltade och naturella)
Kolasås
1 1/2 15 %
matlagningsgrädde
2/3
råsocker
1 dl
ljus sirap
Låt koka ihop under konstant omrörning tills den tjocknar och luktar ljuvligt, ca 5 minuter Fördela nötterna i ett jämn lager över brownien och toppa med kolasåsen, ställ in i kylen och låt stelna
Mina browniesmedkolaoch chokladganache. Brownie/kladdkaka-botten. Smält kolan tillsammans med vispgrädden och saltet en skål över ett vattenbad och rör om då och då tills allt smält ihop
Fördela den smälta chokladen mednötteroch godis jämt över kladdkakans topp. Stryk/smeta ut en smörklick i hela formen och pudra på med ströbröd, både på botten och på sidorna
Låt svalna något och bred sedan ut kolan över lagret. Detta blir en ganska rinnig kola. Smält smöret i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen till en jämn smet
Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Hacka två tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolanoch ställ in i frysen att svalna lite
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.