Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag. Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen
Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag. Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen
Sedan kollade jag runt efter olika recept och tillagningssättpå nätet. Eller där hittade jag på. Tillsätt kryddorna och red av med lite maizena eller mjöl
Tillsätt salt och koka makaronerna enligt den tid som står angiven på förpackningen. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200º tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg
Tillsätt den pressade vitlöken och buljongen. Tillsätt champinjonerna. Tillsätt ev flytande citron. Tillsätt grädde, créme fraiche och koka så att mjölsmaken försvinner 3-5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.