Strimla paprika, blekselleri ochfänkål fint. Smaka av med citron, salt och peppar. Tillsätt finhackad timjan, vitt vin, tomat, lagerblad, chili ochsaffran
Dela fänkålsstånden i halvor och skär tunna skivor på längden (gärna med mandolin). Till fänkålen. Blanda med äggulorna och vispa försiktigt ner rapsoljan till en krämig aioli
Hacka fänkålsdillenoch dekorera med den. Ansa fänkålenoch skär i större bitar. Spara fänkålsdillen. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja tillsammans med räkskal ochsaffran
Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren. Ta bort fula blad på fänkålen. Blanda med olivolja, vinäger, dijonsenap, saffran, citronsaft, salt och peppar till dressingen
½ fänkål. Smaka av med salt och peppar. Glöm inte att toppa med parmensan ost vid serveringen. Fräs grönsakerna lätt i lite olja, tillsätt räkor, saffranoch chili pastan, fräs vidare en stund
Servera med gott bröd och aioli. Hacka och fräs 2 vitlöksklyftor, 1 strimlad fänkåloch 1 pkt saffran i lite olja. Häll i grönsakerna, 400 g fisk skuren i bitar (3x3 cm) och eventuellt skaldjur. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 4-6 min. 1 st fänkål. 1 paket saffran
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.