Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas. Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken
Idag smaksatte jag med en färskost med lax och pepparrot. Snabbrödmed färskost. Detta är ett ganska kul recept för ni smaksätter själva med en färskost
Här försöker jag få fram lite fler recept med lite grövre mjöl i. Det är lycka att vakna på morgonen och gå ner för trappan och slås av doften av nybakat bröd
I min bakmaskin, en Philips HD9040 kör jag program 1, 750 g och gräddning mörk. Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda. Ställ in maskinen på program Standard och 900 g bröd. 100 g havregryn (ca 2 ½ dl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.