Idag har jag bakat bröd på malt och mörk öl.
Eftersom jag har bakat bröd i många år har jag inget recept.
Ca 7 dl malt, 7 dl mörk öl, 3dl vatten, 2 pkt jäst, salt och lite sirap.
Mjöl blandning av dinkel, rågsikt, grahams mjöl och vetemjöl till lagom konsistens.
Det blir 10 runda bröd efter 2 jäsningar på 30 min.
Brödetsmakar lika gott med bara vetemjöl och givet kryddor, om man inte har något annat hemma. Blanda i havregryn, olja, sirap, salt, brödkryddor, morot
Jordgubbar hittar du i några av glasen, men vi har även blandat ner vattenmelon, hallon och andra frukter i somliga glas - det finns ju allergier att tänka på
Supergod havregrynsgröt somsmakar äppelpaj. God som frukost, mellanmål eller som en stärkande fika. Inlägget Havregrynsgröt somsmakar äppelpaj dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Den här tjejen kom på något som otroligt många i vårt stressade samhälle längtade efter, ett brödsom jäser över natten, som man slipper knåda och ser ut och smakarsom ett riktigt bageri bröd
När sommaren kommer så kommer ju även många frestelser, och då får man ju alltid göra ett val, förr hade jag lätt slängt ihop en paj, och jag skulle ju såklart kunna gjort en som va gjort på Lchf vis
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Kommentarer
jane.ronnmark
Idag har jag bakat bröd på malt och mörk öl.
Eftersom jag har bakat bröd i många år har jag inget recept.
Ca 7 dl malt, 7 dl mörk öl, 3dl vatten, 2 pkt jäst, salt och lite sirap.
Mjöl blandning av dinkel, rågsikt, grahams mjöl och vetemjöl till lagom konsistens.
Det blir 10 runda bröd efter 2 jäsningar på 30 min.
Logga in eller Registrera för att kommentera.