Bröllopsmeny med Stena Lines Bordershop
Kristins
Kristins
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 14 år och två barn tillsammans så skall jag och Patrik, som jag berättat, äntligen ställa till med Bröllop. I år skall det ske, eller närmare bestämt till hösten. Alla som har arrangerat stora fester vet hur mycket energi och framförallt hur mycket pengar det går åt. Därför kändes det passande när Stena frågade om vi ville skriva ett förslag på bröllopsmeny. En meny som passar fint till deras nya festfixare i sin flytande bordershop. Deras nya vad i sin flytande vadå?
  • 6 La Gascogne Gros Manseng-vitt vin (75cl)
  • 6 Riscal 1860 Tempranillo-rött vin (Box 3l)
  • 3 Heineken Premium Lager (24st)
  • 2 Xanté(100cl)
  • 2 Matusalem Gran Reserva Rom 15 YO (100cl)
  • skal från ca 3 st humrar (kan man köpa hos fiskhandlaren)
  • 2 st gula lökar, skalade och grovt skurna
  • 4-5 st vitlöksklyftor
  • 1 st palsternacka
  • 1 fänkål 2 morötter 1 msk dillfrön
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 8 dl vatten
  • 6 dl grädde
  • konjak efter tycke och smak
  • 1 fänkål 1 rödlök 1-2-3 -lag (1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten)
  • en knippe dill och krasse
  • 1 dl lagrad ost
  • 150 g räkor
  • ramslöksolja
  • 1.5 kg hjortrack
  • 2 msk smör
  • en näve timjan
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 500 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g lagrad ost
  • salt & peppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 3 dl portvin, rött
  • 0,5 dl oxfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • timjan
  • en klick smör
  • 2 ostronskivlingar 100 g färsk spenat
  • smör
  • salt & peppar
  • Citronmarängpaj
  • Mördeg, 6 st
  • 120 g osaltat smör
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 gelatinblad 2 dl färskpressad citronsaft
  • 2 citroner, rivet skal
  • 250 g osaltat smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl socker
  • 7 ägg
  • 2 dl socker + 2 msk vatten till sockerlag
  • 4 äggvitor
  • 50 g äggvita
  • 50 g tjock honung
  • 50 g smält osaltat smör
  • 50 g florsocker
  • 50 g vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.