Budapestrullen gjorde verkligen succé när släkten var här och firade Zack. I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
Ta en gaffel och "skvätt" chokladen över budapestrullen. (Man kan även spritsa ut nötmarängsmeten och i så fall är ett tips att använda en tyll med ca 14 mm öppning och spritsa smeten tätt från kortsida till kortsida så det blir långa ränder som ligger kant i kant. 1Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills nötmarängen fått lite färg. 1Låt nötmarängen svalna ca 1-2 minuter. 1Rulla försiktigt ihop budapestrullen på långsidan. Sätt in budapestrullen i kylen fram till servering, men minst 15 minuter så att chokladen stelnar
Vispa ihop mascarpone, grädde och vaniljpulver tills det är riktigt krämigt. Innehåller ca 5 kolhydrater/100 g om du inte tar i honung. ca 16. (2 msk sötning, Icas sötströ, sukrin eller honung). 200 gr mascarpone färskost. (2-3 msk sötning, Icas sötströ, sukrin eller honung). ca 5 kolhydrater
Nu är det evigheter sedan det var mors dag, och lika länge sedan som denna budapestrulle bakades. Ingredienser, ca 10-12 bitar5 äggvitor3 dl socker150 g finhackade nötkärnor1 dl vetemjöl1-2 msk kakao1 påse mandelspån, 50 g (detta uteslöt jag)Fyllning3 dl vispgrädde1 burk mandarinklyftor, 300 g(jag använde ca 200 g färska jordgubbar istället)Eventuell garneringFlorsockerGör så här1. ca 10-12 bitar. ca 200 g färska jordgubbar
Naturligt glutenfri och fantastiskt god är denna budapestrulle. Budapestrulle4 äggvitor. Mandariner är min favoritfyllning men det går också bra att variera bakelsen med till exempel blåbär eller hallon i fyllningen
Provade på att göra en Budapestrulle men bytte ut mandarin mot blåbär och hallon. Budapestrulle är otroligt gott och så härligt när man känner hasselnötssmaken i hasselnötsmjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.