Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurnmed oliverna. Servera laxen på en bädd av bulgursalladenmed en limeklyfta på toppen
Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver. Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök
Efter det att paprikan blivit mjuk tillsätt bulgur, persilja, vegeta, paprikapulver. Värm olja i en kastrull och stek de i småbitar skurna vitlök och lök
Lägg i en olivoljad form och rör runt med händerna så pumpabitarna blir inoljade. Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till
Dela pumpan i två delar och gröp ut den med en vassar sked, glasskopa eller liknande. Fylld pumpa är väldigt praktiskt då man kan fylla med lite vad som helst som man har hemma
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Potatis- och ramslöksgratäng800 kg fast potatis, tvättad (gärna Amandine) 300 g jordärtskocka, tvättad 5 dl vispgrädde 1 l mjölk 50 g ramslök, grovhackad salt vitpeppar. 1Lamm- och svampspett300 g lammstek 1 schalottenlök, finhackad 1 dl rött vin 1 kvist rosmarin, finhackad 4 portabellosvampar 50 g smör 1 citron salt svartpeppar olja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.