Det här är en icke-coleslaw med både ananas (va. Ni kommer inte bli besvikna. Coleslaw har aldrig varit ens i närheten av min 10-lista, men så kom Pernilla och vände upp och ner på allt. 8 (-ish) dl strimlad vitkål
Här är ett supergott kycklingrecept, ugnsstekt kyckling med rosmarin, oliver och kapris, som egentligen är ett GI-recept så om man bara tar bönsallad till så är man hemma på den fronten
Eftersom det inte bara är kanelbullens dag idag utan också djurens dag så kändes det inte mer än rätt att baka kanelbullar helt utan att något djur skulle behöva lida
Och oavsett hur sällan någon har sagt att något smakar ”Jävligt Borlänge” så ville jag ändå göra ett statement, både genom att samarbete med BB som är en burgarkedja som föddes i Luleå och genom att döpa den till Borlänge och inte till Kungsholmen
Här är lördagsburgaren som gick ner väldigt lätt. Färsen som jag gjorde burgare av blandade jag ihop med en dryg tsk rökig salsa som finns på tex mex-hyllan, lika mycket dijonsenap, salt och svartpeppar
Blanda väl till en smidig deg och låt den sen jäsa i 30-40 min. Låt jäsa i 45-60 min. 2016-02-07 @ 21. 45-60 min Vispa upp ägget och pensla på det på bullarna, släng in dom i ugnen på
Nu har vi kommit igenom hela NyÅrsmiddagen och vi är väldigt mätta och nöjda. Vi har gäster här i kväll till middag det är M och de små godingarna M&M, det gäller att inte äta allt på en gång nu har vi tomtepannacottan kvar det får bli lite senare i kväll
TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar. Jag tog också sirap istället för honung då jag inte ville riskera att Sigrid skulle få någon form av reaktion
detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
Nu ska jag ut i köket där det ska stekas halloumiburgare och göras Lindas morotspesto. Jävligt gott är en blogg som vill inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra
I vissa recept står det att man ska reda av med lite mjöl, jag tycker inte att det behövdes. En klassiker som jag förknippar med 70 och 80-talet, oxfilé inbakad i smördeg
Det är nyttigt med grönsaker och det är väldigt roligt att prova nya sorter. Även om de smakade morötter så såg det inte gott ut, dessutom fick alla samma färg o smak oavsett vilken färg de hade innan
God Onsdag, halvvägs till helg =) Inte dumt det. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader varmluft (har du inte det gör du en plåt i taget på 225 grader)
Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottenost är också väldigt gott. Det här blev tillbehöret till halloumi- och basilikapanerad kyckling i lördags, tillsammans med tidigare rapporterad ratatouille
Smörj en plastlåda med raps- eller annan neutral olja, lägg över degen i lådan och sätt på locket. Den ska vara aningen klibbig utan att kleta fast på fingrarna om man tar i den
Lägg den på en ugnsfast form och sätt i termometer. Tyvärr har det inte riktigt hunnits med. Halvera dem och skär också av toppen i varje ända, så de kan ställas i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.