Min bror och hans pojke kom spontant över så jag grillade även en fläskfilé och en bit rökt fläsk till och så körde jag latvaritanten och värmde på färdig potatisgratäng och slängde i hop en spenatsallad
Skulle testa detta recept som skulle bli lakritsfudge, tänkte mig sådanadära som finns bland lösgodiset, Lonka, de fyrkantiga lakritsfudgebitarna, himmelskt goda
Det här med lakritsfudge är inte min starka sida, jag får inte sådandära god härligt len mjuk fudge som finns att köpa bland lösgodiset utan varje gång jag försöker mig på lakritsfudge så blir det kola av det, iofs tokgod lakritskola med mycket smak av lakrits och det är ju inte helt fel
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Även om det är trevligt att föreställa sig Jamies läspande engelska inlevelsefullt berätta tips och tricks medan han fingrar på precis alla ingredienser
I sommar har vi grillat hela köttbitar ganska ofta. Skär du nu laxen på rätt ledd, flicka lilla. Men några gånger har köttet blivit torrt och tråkigt trots att jag minutiöst använt termometer och kollat temperatur och glöd och eld och allt
Låt svalna och stå i kylen och gotta till sig, det struntade jag dock högtidligt i eftersom jag var så sugen på att smaka så direkt den var så sval att den var rätt konsistens mumsade jag
I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket
Det kanske låter märkligt, men jag tycks visst aldrig tröttna på just den kombinationen, men om jag gör det får ni gärna förekomma mig och tipsa om er favoritmacka i kommentarerna – eller kanske berättaom era egna frukostfunderingar
I teori skulle det alltså vara fullt möjligt att tillreda denna rätt även utanför säsong. Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Själv är jag nybörjare på att baka utan ägg, mjöl, socker och margarin eftersom jag bakar så sällan och inte följer någon diet alls (förutom mjölkintolerans), faktum är att jag är jag lite skeptisk till att allt ska bytas ut mot nyttiga frön
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.