Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Det är ju så himlans kul att experimentera i köket, med nya ingredienser och nya recept. Därför blev jag såklart sjukt nyfiken på det här receptet från Tasty Health, och så här blev resultatet
Jag är bäst på att samla på mig olika sorters mjölslattar, ni vet när man har nån deciliter kvar och tänker att det kan vara bra att ha till något eller det kan jag göra si eller så med
Smaker blir allt viktigare för mig. Rena smakar och kombinationer av smaker. Smaker där råvaran ska få smaka det den är och smaker som gifter sig och lever lyckliga i alla sina dar
Cajsa Wargs skinka griljeras inte utan serveras med sitt "kryddtäcke". Cajsa Warg (kokboksförfattare som levde på 1700-talet) svepte in sin kryddskinka i tjock rågdeg
mört oxlägg med kraftig smak av rött vin kryddor och grönsaker. bildkälla. spisa. nu. Efter 4 timmar småputtrande har smakerna koncentrerats och köttet faller av benet så mört att det smälter i munnen
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Efter lunchen gick vi vidare till Cajsa Warg som ligger på Renstiernas gata 20. Idag bestämde jag och David oss för att åka in till stan ganska tidigt, ta en kaffe och bara strosa runt lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.