Det här måste ni prova. Bacon och socker låter ju helt vansinnigt men tro mig, kombinationen av rökigt, salt bacon och karamelliserat socker funkar hur bra som helst
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem. Stick in blompinnarna i äpplena. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen
Ät med glass, vaniljsås eller något annat sött och smaskigt. Jag trodde att det var en paj jag bjöds på i helgen, men tji fick jag, för det var nötgratinerade äpplen jag åt, enligt receptet
Jag varken bakade eller åt kladdkaka idag, är ju inne på min paleo-diet (men ska nog testa att göra en paleokladdkaka snart) men för några veckor sen bakade jag en väldigt vit kladdkaka med äpple i
Är det något som vi båda förknippar med besök på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn så är det de där knäckiga, sockersöta, knallröda, kanderadeäpplena på pinne
När sockerblandningen fått en gyllene färg så kan du ta ett äpple och doppa ner det i socker-röran och vända runt det lite ställ sedan äpplet på bakplåtspapper för att torka, - alternativt att du ställer äpplet där först för att sedan hälla över sockret över äpplet med hjälp av en sked
Riv äpplen/rödbetor grovt och blanda ner. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. Limpan gräddas i 175 grader varm ugn ca 30-40 minuter (beror på din ugn). 2 st gröna äppleneller 3 färska rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.