Vispa nu RiceWhip – beter sig som vanlig grädde och är väldigt god. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Kakan är god som den är, men kan bli ännu godare med glass eller grädde. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Goda baguetter utan vete, gluten och mjölk. Enkla och ganska snabba att göra. Lös upp jästen i vattnet i en annan skål och tillsätt därefter även äggvita, olivolja, fiberhusk och sirap
canneloni,. Till den här rätten använder jag mig av Barillas färdiga tomatsås med basilikasmak som man köper på burk och den är faktiskt väldigt god, brukar använda den som tomatsås på pizzor också
Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan
Det firar vi med lite godis. Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.