Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Nu efteråt vet jag inte riktigt vad det skulle vara bra för, för nu ser jag så där tråkigt söt och trevlig ut som ungefär resten av Sveriges kvinnliga befolkning
Tunna revbensspjäll eller spareribs (stavas också spare ribs) avrapsgris ser alltså ut så här. När det kommer till tillagningen av revbenen finns det många skolor
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Idag hade jag tänkt att hoppa på en av mina favoritdelar från rapsgrisen. Det är inte heller vilka kotletter som helst, utan riktigt matiga sådana där en stor del av benet lämnats kvar
Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna. Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avsluta med resten av dressingen
Idag grillar jag en underbar fläskfilé av svensk rapsgris. Vad jag dock innerst inne vet, är att det nyaste och fina sällan spelar särskilt stor roll för resultatet eller är avgörande för den smakliga måltiden
Helstekt karré avrapsgris. Ta ur köttet ur förpackningen och torka av det på ytan. Rapsgrisen är en produkt som lanserades under hösten förra året men jag har inte kommit mig för att köpa den förrän nu
Jag fick en förfrågan av Scan, en fråga om att skapa Sveriges bästa rapsgrisrecept. Jag visste att jag ville använda en råvara men inte vilken så jag beställde lite av varje
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Det blev lite löpande band av det hela med mycket rörlighet i köket - riktigt trevligt. Smaka av med mer av kryddblandningen tills det smakar som du vill ha det
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.