Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen
Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern. Jag vill ha konsistensen på min pesto mer som än röra än såsig, är ju såklart en smaksak så vill man ha den rinnigare är det bara att tillsätta lite mer olivolja
Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker. Arrangera vackert på en tallrik, ringla över en pepprig olivolja och pressa över lite citron
Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys. Sås på gröna ärtor. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Slå på vin och reducera till hälften. Slå sedan på grädde och reducera tills en tredjedel återstår. Skiva laxen tunt och lägg upp på serveringstallrikarna
Ta vara på saften. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök. Fördela dem på 4 tallrikar. 1Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel. 1Droppa ½–1 msk grapefruktssaft och olivolja över pilgrims musslorna på varje tallrik. 1Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion
Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. 1. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta
Grädda cirka 12 minuter på 175°. Grädda cirka 12 minuter på 175°. När brownien har svalnat bres chokladsmeten ovanpå och gräddas ytterligare 5–10 minuter
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Lägg på betorna. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Carpaccio på päron med chokladbrowniePortioner. Sorbet på päron och ingefära. Grädda cirka 12 minuter på 175°. När brownien har svalnat bres chokladsmeten ovanpå och gräddas ytterligare 5-10 minuter
Carpaccio på hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner. Sås på gröna ärtor. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Skär av skalet på apelsinen och filéa den med en liten vass kniv genom att skära loss klyftorna. Häll dressingen på förrättstallrikar eller på ett uppläggningsfat
Gå till en saluhall och be personalen i köttdisken om fyra skivor carpaccio på oxfilé (ca 300 g). Ingredienser 4 port4 skivor carpaccio av oxfilé (300 g)1 selleristjälk + selleriblad100 g parmesanost i tunna skivor0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar4 msk jungfruolivoljaGör så härLägg upp oxfiléskivorna på fyra tallrikar
Här har jag använt kålrabbin i en variant på coleslaw där dess krispighet också passar väldigt bra. Fungerar att använda på så många sätt som exempelvis råriven/strimlad i diverse sallader, kokad i grytor, i rotmos eller testa att panera och steka den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.