Smaka av med vinäger, salt, peppar och socker. Är inte lika koncentrerad smak som pestopå basilika. Passar bra att smaksätta såser med, tillföra lite färg och smak till pastarätter eller att använda i salladsdressing
Skala dem och skär dem riktigt tunnt med en mandolin. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Vi är sällan sena att hoppa på tåget och bar därför med oss en säck hem från en av Vännernas underbara moders trädgårdsland för att rodda ihop en vacker pestopå vår nya kompis
Skala kålrabbin och skiva den tunnt, gärna med mandolin. Kålrabbi, denna goda lilla klump som oftast ligger förpackad på konstigt sätt i vacumpåsar och elände på ica
Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pestopå i somras…
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
När jag skrev upp det här receptet för många år sedan så hade jag inte en aning om att jag skulle börja blogga, och därmed behöva ange receptkällor, därför har jag tyvärr inte skrivit upp vart det ursprungliga receptet kommer ifrån
Tillsätt oljan i en fin stråle medans du rör om tills peston känns riktigt krämig. Stöt örterna lite i taget, i en mortel med vitlöken och pinjenötterna eller kör det i en mixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.