Lägg på tomater och hackad rödlök, lägg en chèvretoast på varje tallrik Ringla över olivolja, balsamvinäger och tryffelolja runt om toasten och strö över valnötter, avsluta med lite flingsalt och svartpeppar
Chevretoast med honung och ruccola 4 personer 4 st skivor rostbröd 200g chevreost 1 stor näve ruccola 4 st körsbärstomater honung solrosfrön Sätt ugnen på 150°
Skar av kanterna först och sen smörstekte jag brödet i stekpanna med mycket smör. Lägg sen skivorna på en bakpappersklädd plåt, lägg på en skiva med chevreost på varje
Ta ut rundlar ur brödskivorna med ett passande glas eller dylikt. Lägg rundlarna med ost på ruccolan, "stänk" över balsamvinäger och sist ringla över flytande honung och servera genast
Det blev chèvretoastmed vinkokta fikon, fiskrulader i butternutsås (äntligen kom jag till skott. Lägg på osten med kanterna kvar (så att den inte rinner ut) och skär till toasten så att den blir rund som osten
Lägg allt i en skål och blanda med honungsvinägretten. Krydda med salt och peppar. Strö solroskärnor över salladen och servera medchèvretoast och råstekt sparris
Vi lyxade till det en hel vanlig måndagskväll med en förrätt som jag kärat ner mig i. Bädden med Machesallad passade bättre tillsammans med toasten och ostens smak konkurrerade inte med ruccolans lite peppriga smak
Förrätten som bestod av en chévretoast med honung har jag aldrig smakat innan men det var så otroligt gott, godaste förrätten som jag har ätit i alla fall, väldigt mättande dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.