Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Egengjord pizza hör till livets höjdpunkter - i alla fall om den är så god som den här. Den glutenfria degen är jag riktigt nöjd med, den var läthanterlig och lättkavlad, och botten blev sådär riktigt tunn och knaprig som jag vill ha den
Tja, och vill ni inte det så får ni det i alla fall, för så här blev vår pizza nyligen. Den avnjöts i sällskap med maken, Sanna och Robin en melodifestivalslördagskväll (puh, det var ett långt ord) nyligen
Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk ochglutenfri. Matjessill, grillning, jordgubbar och små grodorna runt midsommarstången
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Tillsätt Rapsy eller havregurt, kaffe, olja och ägg. -). Jag gjorde bottnarna på kvällen så jag la bara en handduk över och lät de stå över natten
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.