6-8 bufféportioner 1 rund rumsvarm brieost (à 500 g) 5 färska fikon 1 1/2 dl blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter) 2 msk lönnsirap 1/2 tsk flingsalt Till servering plockad timjan kex eller bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaterna och lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan. 500 g brieost
Det är inte helt lätt att få tag i Broccolo, men nu fick jag äntligen tag i en och kunde testa. Broccolo säljs ofta under namnet romanesco och kallas i folkmun för korallkål
Häll i sockret, rör om och koka upp. Servera osten med marmeladen och mandlarna. Koka dem tillsammans med citronskal -saft och stjärnanis ca 15 min under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.