Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
För att göra cheesecakens botten. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Vispa grädden i en egen skål och rör sedan ner den försiktigt i skålen med ägg- och ostblandningen. Smula digestivekexen i botten på en form med löstagbar botten
Toppa med citroncrèmen och krossade digestivekex. Den ska enligt utsago även vara god med blåbär. Annika och Martin bjöd på en god efterrätt när vi var i Falun
Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.