Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader varmluft för att. grädda fler plåtar samtidigt). Skär rödkålen i centimeterstora skivor, placera på bakplåtspappersklädd plåt och pensla rikligt med olivolja
Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Strö salt, peppar, örtkryddor och lite socker över snittytan på endiverna
Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Gott, gott, gott. Jag behöver inte säga så mycket mer. Jo, kanske förresten. Det är ju faktiskt Trettondagen idag, den dag då de vise männen enligt Bibeln kom till det lilla nyfödda Jesusbarnet med dyrbara gåvor - guld, rökelse och myrra - för att hylla honom som den nye Konungen, som de läst om i sina skrifter
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det har blivit ett lite längre uppehåll här än vi tänkt, men livet har varit fullt av arbete, födelsedagar, skolavslutningar, student, stockholmsresa och diverse festligheter
Haha, i fredags hade vi över lite gäster – våra grannar. När jag bokade in det så var jag rätt trött och seg så jag skrev väl ungefär, ”vill ni komma över på något enkelt att käka på fredag”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.